lauantai 11. kesäkuuta 2016

Erämessuilla


Olin tänään ensimmäistä (mutta tuskin viimeistä) kertaa erämessuilla. Vähän jännitin, että mihin ajan auton parkkiin, mutta opasteet olivat selkeät ja autoille löytyi vielä tilaa. Pysäköintipaikalta meni bussi sujuvasti messualueelle.

Messut olivat massiiviset, alue oli suuruudeltaan 9 hehtaaria ja saihan siellä kävellä. Onneksi ei satanut, tai ollut liian kuuma. Ihmisiä oli lauantaipäivänä tietenkin paljon ja paljon jäikin näkemättä ihan sen takia, ettei viitsinyt jäädä jonottamaan. Kaikkea jäi myös huomaamatta väentungoksessa. Olisin halunnut tutustua mm. retkimuoniin, risukeittimiin ja muihin eräilijän kamppeisiin.

Jousiammuntaa pääsin kokeilemaan ja voi olla, että se vei mennessään... Nyt onkin tiedossa Mikkelissä jousiammuntaan perehdyttäviä tahoja. Jousiammunta tuntui paljon miellyttävämmältä, kuin haulikon ja kiväärin käyttö.

Syksyn teurastuksia ajatellen törmäsin onneksi Modifur Oy:n pisteelle. Nyt tiedän mihin lähetän kaninnahat muokattavaksi. Itse tehdessäni onnistun vain pilaamaan nahan, kun tarkoitus olisi hyödyntää kanista kaikki. 

Koirille tuliaisiksi ostin supinnahan. Heti kun ovesta sisään astuin, oli kaikki koirat nahan kimpussa. Laskin, että kuusi tuollaista nahkaa ja olisi jo lämmin takki kasassa, joten metsästyskautta odotellaan...
 Konekarhua ja koirien reagointia oli mielenkiintoista seurata. Harmitti etten ottanut ainuttakaan omaa koiraa mukaan, mutta voi olla, että konekarhu käy jossain vaiheessa meidänkin mailla pyörähtämässä.

Messut ovat vielä huomenna, joten jos vain pääset, kannattaa käydä syömässä muikkuja, silittämässä turkkeja, ihmettelemässä aseita ja käsitöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla!